Appjawatan.com

Jawatan kosong di Malaysia tahun 2019


Permohonan Latihan Separa Perubatan di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) (1525 Kekosongan) - Tahun 2019

Jawatan Kosong terkini yang terdapat di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang perlu diisi dengan kadar segera.Kepada sesiapa yang berminat bekerja di sektor Kerajaan dan swasta yang berkelayakan dipelawa untuk memohon sekarang juga iaitu :-


Blog Kerjaya Appjawatan.com iaitu senarai Jawatan Kosong di Malaysia bagi memudahkan permohonan anda. Untuk memohon sila ikut langkah seperti di bawah.

Borang permohonan bagi jawatan di sektor kerajaan dan swasta jika anda berminat seperti dibawah :-

1.Latihan Separa Perubatan (Kementerian Kesihatan Malaysia)
- Jumlah Kekosongan Latihana Bertaraf Sijil :126 Kekosongan
- Jumlah Kekosongan Latihana Bertaraf Diploma :1399 Kekosongan

Latihan Separa Perubatan

PENGUMUMAN LATIHAN SEPARA PERUBATAN


  1. Bagi calon yang layak, surat panggilan temu duga dan ujian akan diberi. Semakan juga boleh dilakukan melalui Portal SPA pada bulan Oktober bagi sesi kemasukan Januari dan bulan April bagi sesi kemasukan Julai.
  2. Sahlaku permohonan bagi calon baru yang telah memohon melalui Borang Permohonan Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i) adalah satu tahun. Calon dikehendaki mengisi semula permohonan selepas tempoh tersebut.


Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma

Syarat Kelayakan:


  1. Pemohon hendaklah mempunyai Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) Bahasa Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
  2. Keutamaan akan diberikan kepada pemohon yang mempunyai Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains/Sains Tulen dan Matematik.
  3. Umur Calon untuk mengikuti Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma:
  4. Calon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 17 tahun tetapi tidak melebihi 25 tahun pada tarikh tutup permohonan;
  5. Pegawai sedang berkhidmat untuk Kenaikan Pangkat Secara Lantikan hendaklah berumur kurang dari 51 tahun pada tarikh permohonan.
  6. Pegawai sedang berkhidmat (bukan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan) dalam Perkhidmatan Awam/Badan Berkanun dan Kuasa Tempatan yang telah disahkan dalam perkhidmatan hendaklah berumur tidak melebihi 38 tahun pada tarikh tutup permohonan.

Maklumat Jawatan Kosong yand ditawarkan:

Tarikh Tutup Permohonan :6 Februari 2019
Lokasi : Pelbagai Negeri
Sektor : Kerajaan
Kelulusan Minimum :SPM dan SPMV
Status Pelantikan :Tetap/Kontrak

Bagaimana Cara Memohon Jawatan diatas:

Calon yang berminat, sila isi borang pemohonan di laman yang terdapat di bawah iaitu Borang pemohonan dan syarat-syarat dan hantar permohonan terperinci dengan sijil- sijil dengan lengakap dengan menggunakan borang yang terdapat link di bawah.

Pastikan anda memohon menggunakan borang dibawah dari pautan yang telah ditetapkan sahaja jangan pulak menyesal bila tak mohon nanti.

Borang pemohonan dan syarat-syarat
iklan Latihan Separa Perubatan di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)


Senarai Jawatan Terkini:

0 komentarEmoticon

HTML5 LIKE FB & SILA KLIK TANDA [X] UNTUK MENUTUP Button Close