Tuesday, May 01, 2018

Pengambilan Polis Diraja Malaysia (PDRM) - Terbuka 2019/2020


Pengambilan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang berminat bekerja di sektor Kerajaan dan berkelayakan dipelawa untuk memohon sekarang juga iaitu :



1. Inspektor (Lelaki/Wanita)
2. Sarjan (Lelaki/Wanita)
3. Konstabel (Lelaki/Wanita)
4. Konstabel sokongan (Lelaki/Wanita)

Tarikh tutup permohonan Terbuka 2019/2020
Lokasi : Seluruh Malaysia
Sektor : Kerajaan
Kelulusan : Ijazah , Diploma dan SPM
Tempat : Seluruh Balai Polis dan IPK dan IPD

Syarat Permohonan:

Mulai 20 Mac 2012, kesemua permohonan bagi pengisian jawatan di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) perlulah dibuat secara online melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ~ spa.gov.my

Calon­calon hendaklah berumur tidak kurang 18 tahun dan tidak lebih daripada 28 tahun bagi permohonan menggunakan kelulusan PMR/SPM/STPM/Diploma/Ijazah SarjanaMuda/Sarjana dan tidak melebihi daripada 35 tahun bagi permohonan menggunakan kelulusan PHD pada tarikh pendaftaran. 

Sila rujuk pautan : Skim Perkhidmatan PDRM.

Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat melalui pautan di bawah. Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat­maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.


Calon yang berminat, sila isi borang pemohonan di laman SPA hantar permohonan terperinci dengan sijil anda dan pengalaman kerja yang lepas jika diminta menggunakan link di bawah. Klik butang di bawah untuk memohon:( Borang permohonan disini )



Terima kasih kerana sudi membaca mengenai Jawatan Kosong diatas jika Jawatan Kosong bermafaat untuk anda silalah share kepada rakan anda juga.


52 comments

  1. Assalamualaikum tuan/puan yg berkenaan..bila temuduga terbuka polis diadakan ..minta jasa baik tuan/puan hubungi saya 0176534003/email: ikmal_animius@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. Mohon email detail tarikh utk temuduga wanita.trima kasih.
    seri_yanie91@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,sya nur aiman bin anuar student ipt di melaka sya berasal di johor..umur 18..sya mahu mohon jadi anyhow polis..sya ingin mohon...kalau ada apa-apa info boleh email sya Nuraiman4796@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Nak tahu lebih lanjut . Please ws me .
    011 2584 9275

    ReplyDelete
  5. Saya dah lama isi spa tapi sampai sekarang masih tiada panggilan.

    ReplyDelete
  6. aritu da call bukit aman tnye psl pengambilan inspektor,pengambilan utk thun ini dibekukan,thun depan tk taw lg,sntiase semak kt spa,better call hotline bukit aman utk keterangan lanjut.

    ReplyDelete
  7. I need interview police. Pm me 01112016140

    ReplyDelete
  8. Macam mana nak is ni..my id tu nak pakai nama siapa ? Tak dapat id pun dekat email ? Please ws me 01123257172

    ReplyDelete
  9. Mohon Email Kepada Saya
    Azwanshah0527@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Pm sy mcm nk mohon kerja2 ni email cewildyerani@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Saya nak join SUKARELAWAN POLIS (SP) bila pengambilan??

    ReplyDelete
  12. Macam mama nak mohon?
    email : ikhwanisa91@gmail.com
    Tel : 013-6615871
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  13. boleh bagi details tarikh temuduga konstabel wanita & konstabel lelaki?
    email:qasehfydafakhri@gmail.com
    tel: 019-6281241

    ReplyDelete
  14. Macam mana nak mohon?
    Email:effacici20@gmail.com
    Tel:0134640173
    Polis bantuan pun jadi lh

    ReplyDelete
  15. Tarik temuduga buln september pm 0128304945

    ReplyDelete
  16. Tarikh temuduga buln september pm 0128304945

    ReplyDelete
  17. Klau ada temuduga trbuka mnta jasa baek tuan/puan untuk bagi tahu tarikh
    Email :ikramabdullah777@gmail.com
    Tel :0132782800
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  18. Pm untuk tarikh temuduga
    Email: EiqaMurfiqah97@gmail.com
    No: 0176316823

    ReplyDelete
  19. Mohd aznil bin abd rauf.
    Aznilonel3@gmail.com
    Tel>0109552511.

    ReplyDelete
  20. Macam mana nak mohon pulapol ye..??
    Pm 0176316823
    Email : EiqaMurfiqah97@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Untuk mendapat maklumat Dari pihak yang berkenaan
    Email: syakirin29@icloud.com
    WhatsApp:011-1687 4695
    Phone:011-1026 9601

    ReplyDelete
  22. assalam. saya atika graduan dari smart college KL dalam bidang penguatkuasa (LAW)dan pernah menjalani latihan industri di IPD Temerloh. saya telah menghantar borang spa8i dan masih menunggu keputusan. email: atika3796@gmail.com tel: 0189087002.

    ReplyDelete
  23. Bekas tentera ,please Bantu Harafi@gmail.com
    0143501566

    ReplyDelete
  24. saya sudah habis traning sebagai polis bantuan(PB)di pulpol tapi saya tidak dapat kerja sebagai pb sampai sekarang, saya banyak kali kemas kini spa juga tapi tiada dapat jawapan kalau ada temuduga sila beri tahu saya EMAIL:hlata6977@gmail.com atau TEL:0164722462 sekian terima kasih.

    ReplyDelete
  25. Macam mana nak buat permohonan
    Please pm me : 0194993096
    Email me on : sitinurhudanabila@gmail. Com

    ReplyDelete
  26. Macam mana nak buat permohonan
    Please pm me : 0194993096
    Email me on : sitinurhudanabila@gmail. Com

    ReplyDelete
  27. Macam mana nak mohon pulapol ye..??
    Pm 0162520749
    Email : jayaselan24@gmail.com

    ReplyDelete
  28. pm me 01123779149
    email - nurulain9149@gmail.com

    ReplyDelete
  29. mohon jasa baik tuan/puan untuk memberi info mengenai tarikh tamu duga polis di email : olung1712@gmail.com

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum,saya nak tanya bila tarikh temuduga bagi konstabel wanita ?

    email : nrhidyah99@gmail.com
    no telefon : 0109270148

    ReplyDelete
  31. sye dah mohon spa8i dari tahun lepas lagi tpi belom dapat ape2 notis pon..tak kesah dapat polis bantuan pon tak pe(email) sye :shahrulhafis74@gmail.com.(please pm sye:0173588962

    ReplyDelete
  32. macam mana dapat lebih maklumat ini
    Please send more detail.. thanks you very much..
    email: liang_yuo@hotmail.com

    ReplyDelete
  33. Info sya tarikh baru temuduga di emyrose94.ze@gmail.com atau pun whatsapp 0163508083

    ReplyDelete
  34. Mcm mna nk msuk polis
    Plez pm sya 01123236351

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum tuan/puan yg berkenaan..bila temuduga terbuka polis diadakan ..minta jasa baik tuan/puan hubungi saya 01112190143/email: herysuhairi6724@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum tuan/puan yg berkenaan..bila temuduga terbuka polis diadakan ..minta jasa baik tuan/puan hubungi saya 01112190143/email: herysuhairi6724@gmail.com

    ReplyDelete
  37. assalamualaikum tuan/puan

    Jika ada temuduga terbuka untuk sarjan boleh hubungi saya 011-23236085 khairi
    email : khairi.prime1990@gmail.com

    budi baik tuan / puan amat dihargai

    terima kasih

    ReplyDelete
  38. ada temuduga yang terbaru tak ..
    saya nak sangat memohon
    tolong Email saya tarikh temuduga terbuka untuk 2018

    Email saya plsss:muhamadfikriyaacob96@gmail.com

    ReplyDelete
  39. Awalnya saya hanya mencoba mengikuti program pesugihan akibat adanya hutang yang sangat banyak,dan akhirnya saya mencari jalan pintas meskipun itu dilarang agama,apa boleh buat dengan kondisi keuangan,dan akhirnya saya menemukan seorang dukun yang bisa membantu,saya di kasi pesugihan dana gaib tanpa tumbal sebesar 900juta .alhamdulillah dengan seisin gusti allah dengan lantaran MBAH SARO PATI saya dapat mengubah hidup yang jauh lebih baik dari sebelumnya,berkat bantuan MBAH SARO PATI dengan waktu yang singkat,saya sudah membuktikan namanya keajaiban satu hari bisa merubah hidup,bagi saudarah bisa membuktikan sendiri,silahkan hubungi MBAH SARO PATI di no 0823-9943-8557 & +62 82-399-438-557 yang penting anda yakin dan percaya,dan jangan samakan dengan dukun yang lainnya,bantuan MBAH SARO PATI tidak ada epek samping aman tanpa tumbal,dan meman tidak ada duanya,wassalam

    ReplyDelete
  40. Awalnya saya hanya mencoba mengikuti program pesugihan akibat adanya hutang yang sangat banyak,dan akhirnya saya mencari jalan pintas meskipun itu dilarang agama,apa boleh buat dengan kondisi keuangan,dan akhirnya saya menemukan seorang dukun yang bisa membantu,saya di kasi pesugihan dana gaib tanpa tumbal sebesar 900juta .alhamdulillah dengan seisin gusti allah dengan lantaran MBAH SARO PATI saya dapat mengubah hidup yang jauh lebih baik dari sebelumnya,berkat bantuan MBAH SARO PATI dengan waktu yang singkat,saya sudah membuktikan namanya keajaiban satu hari bisa merubah hidup,bagi saudarah bisa membuktikan sendiri,silahkan hubungi MBAH SARO PATI di no 0823-9943-8557 & +62 82-399-438-557 yang penting anda yakin dan percaya,dan jangan samakan dengan dukun yang lainnya,bantuan MBAH SARO PATI tidak ada epek samping aman tanpa tumbal,dan meman tidak ada duanya,wassalam

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

HTML5 LIKE FB & SILA KLIK TANDA [X] UNTUK MENUTUP Button Close