Appjawatan.com

Jawatan kosong di Malaysia tahun 2019


Pengambilan Polis Diraja Malaysia (PDRM) - Terbuka 2019/2020


Pengambilan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang berminat bekerja di sektor Kerajaan dan berkelayakan dipelawa untuk memohon sekarang juga iaitu :



1. Inspektor (Lelaki/Wanita)
2. Sarjan (Lelaki/Wanita)
3. Konstabel (Lelaki/Wanita)
4. Konstabel sokongan (Lelaki/Wanita)

Tarikh tutup permohonan Terbuka 2019/2020
Lokasi : Seluruh Malaysia
Sektor : Kerajaan
Kelulusan : Ijazah , Diploma dan SPM
Tempat : Seluruh Balai Polis dan IPK dan IPD

Syarat Permohonan:

Mulai 20 Mac 2012, kesemua permohonan bagi pengisian jawatan di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) perlulah dibuat secara online melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ~ spa.gov.my

Calon­calon hendaklah berumur tidak kurang 18 tahun dan tidak lebih daripada 28 tahun bagi permohonan menggunakan kelulusan PMR/SPM/STPM/Diploma/Ijazah SarjanaMuda/Sarjana dan tidak melebihi daripada 35 tahun bagi permohonan menggunakan kelulusan PHD pada tarikh pendaftaran. 

Sila rujuk pautan : Skim Perkhidmatan PDRM.

Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat melalui pautan di bawah. Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat­maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.


Calon yang berminat, sila isi borang pemohonan di laman SPA hantar permohonan terperinci dengan sijil anda dan pengalaman kerja yang lepas jika diminta menggunakan link di bawah. Klik butang di bawah untuk memohon:( Borang permohonan disini )



Terima kasih kerana sudi membaca mengenai Jawatan Kosong diatas jika Jawatan Kosong bermafaat untuk anda silalah share kepada rakan anda juga.


Baca juga:

52 komentar

avatar

PM 01131704089
TARIKH TEMUDUGA

Balas delete
avatar

Assalamualaikum tuan/puan yg berkenaan..bila temuduga terbuka polis diadakan ..minta jasa baik tuan/puan hubungi saya 0176534003/email: ikmal_animius@yahoo.com

Balas delete
avatar

Mohon email detail tarikh utk temuduga wanita.trima kasih.
seri_yanie91@yahoo.com.my

Balas delete
avatar

Assalamualaikum,sya nur aiman bin anuar student ipt di melaka sya berasal di johor..umur 18..sya mahu mohon jadi anyhow polis..sya ingin mohon...kalau ada apa-apa info boleh email sya Nuraiman4796@gmail.com

Balas delete
avatar

Nak tahu lebih lanjut . Please ws me .
011 2584 9275

Balas delete
avatar

Saya dah lama isi spa tapi sampai sekarang masih tiada panggilan.

Balas delete
avatar
Anonymous

aritu da call bukit aman tnye psl pengambilan inspektor,pengambilan utk thun ini dibekukan,thun depan tk taw lg,sntiase semak kt spa,better call hotline bukit aman utk keterangan lanjut.

Balas delete
avatar

I need interview police. Pm me 01112016140

Balas delete
avatar

Email saya shahrulreeza512@gmail.com

Balas delete
avatar

Macam mana nak is ni..my id tu nak pakai nama siapa ? Tak dapat id pun dekat email ? Please ws me 01123257172

Balas delete
avatar
Anonymous

Mohon Email Kepada Saya
Azwanshah0527@gmail.com

Balas delete
avatar

Pm sy mcm nk mohon kerja2 ni email cewildyerani@gmail.com

Balas delete
avatar

Pm email cewildyerani@gmail.com

Balas delete
avatar

Saya nak join SUKARELAWAN POLIS (SP) bila pengambilan??

Balas delete
avatar

Macam mama nak mohon?
email : ikhwanisa91@gmail.com
Tel : 013-6615871
Terima kasih.

Balas delete
avatar

boleh bagi details tarikh temuduga konstabel wanita & konstabel lelaki?
email:qasehfydafakhri@gmail.com
tel: 019-6281241

Balas delete
avatar

Macam mana nak mohon?
Email:effacici20@gmail.com
Tel:0134640173
Polis bantuan pun jadi lh

Balas delete
avatar
Anonymous

Pm 0128304945

Balas delete
avatar
Anonymous

Tarik temuduga buln september pm 0128304945

Balas delete
avatar
Anonymous

Tarikh temuduga buln september pm 0128304945

Balas delete
avatar

Klau ada temuduga trbuka mnta jasa baek tuan/puan untuk bagi tahu tarikh
Email :ikramabdullah777@gmail.com
Tel :0132782800
Terima kasih.

Balas delete
avatar

Pm untuk tarikh temuduga
Email: EiqaMurfiqah97@gmail.com
No: 0176316823

Balas delete
avatar

Mohd aznil bin abd rauf.
Aznilonel3@gmail.com
Tel>0109552511.

Balas delete
avatar

Macam mana nak mohon pulapol ye..??
Pm 0176316823
Email : EiqaMurfiqah97@gmail.com

Balas delete
avatar

Untuk mendapat maklumat Dari pihak yang berkenaan
Email: syakirin29@icloud.com
WhatsApp:011-1687 4695
Phone:011-1026 9601

Balas delete
avatar
Anonymous

assalam. saya atika graduan dari smart college KL dalam bidang penguatkuasa (LAW)dan pernah menjalani latihan industri di IPD Temerloh. saya telah menghantar borang spa8i dan masih menunggu keputusan. email: atika3796@gmail.com tel: 0189087002.

Balas delete
avatar
Anonymous

Bekas tentera ,please Bantu Harafi@gmail.com
0143501566

Balas delete
avatar

saya sudah habis traning sebagai polis bantuan(PB)di pulpol tapi saya tidak dapat kerja sebagai pb sampai sekarang, saya banyak kali kemas kini spa juga tapi tiada dapat jawapan kalau ada temuduga sila beri tahu saya EMAIL:hlata6977@gmail.com atau TEL:0164722462 sekian terima kasih.

Balas delete
avatar

Macam mana nak buat permohonan
Please pm me : 0194993096
Email me on : sitinurhudanabila@gmail. Com

Balas delete
avatar

Macam mana nak buat permohonan
Please pm me : 0194993096
Email me on : sitinurhudanabila@gmail. Com

Balas delete
avatar

Macam mana nak mohon pulapol ye..??
Pm 0162520749
Email : jayaselan24@gmail.com

Balas delete
avatar
nurulain

pm me 01123779149
email - nurulain9149@gmail.com

Balas delete
avatar

How to do the permohonan? Start from?

Balas delete
avatar

asyraaf 0148356694 zaihan331@gmail.com

Balas delete
avatar

mohon jasa baik tuan/puan untuk memberi info mengenai tarikh tamu duga polis di email : olung1712@gmail.com

Balas delete
avatar

Assalamualaikum,saya nak tanya bila tarikh temuduga bagi konstabel wanita ?

email : nrhidyah99@gmail.com
no telefon : 0109270148

Balas delete
avatar

sye dah mohon spa8i dari tahun lepas lagi tpi belom dapat ape2 notis pon..tak kesah dapat polis bantuan pon tak pe(email) sye :shahrulhafis74@gmail.com.(please pm sye:0173588962

Balas delete
avatar

macam mana dapat lebih maklumat ini
Please send more detail.. thanks you very much..
email: liang_yuo@hotmail.com

Balas delete
avatar

Info sya tarikh baru temuduga di emyrose94.ze@gmail.com atau pun whatsapp 0163508083

Balas delete
avatar
Anonymous

Mcm mna nk msuk polis
Plez pm sya 01123236351

Balas delete
avatar
Anonymous

Assalamualaikum tuan/puan yg berkenaan..bila temuduga terbuka polis diadakan ..minta jasa baik tuan/puan hubungi saya 01112190143/email: herysuhairi6724@gmail.com

Balas delete
avatar
Anonymous

Assalamualaikum tuan/puan yg berkenaan..bila temuduga terbuka polis diadakan ..minta jasa baik tuan/puan hubungi saya 01112190143/email: herysuhairi6724@gmail.com

Balas delete
avatar

macam mana mahu memohom
0128590723 what
sap

Balas delete
avatar
Anonymous

Pm

Balas delete
avatar

assalamualaikum tuan/puan

Jika ada temuduga terbuka untuk sarjan boleh hubungi saya 011-23236085 khairi
email : khairi.prime1990@gmail.com

budi baik tuan / puan amat dihargai

terima kasih

Balas delete
avatar

ada temuduga yang terbaru tak ..
saya nak sangat memohon
tolong Email saya tarikh temuduga terbuka untuk 2018

Email saya plsss:muhamadfikriyaacob96@gmail.com

Balas delete
avatar

Awalnya saya hanya mencoba mengikuti program pesugihan akibat adanya hutang yang sangat banyak,dan akhirnya saya mencari jalan pintas meskipun itu dilarang agama,apa boleh buat dengan kondisi keuangan,dan akhirnya saya menemukan seorang dukun yang bisa membantu,saya di kasi pesugihan dana gaib tanpa tumbal sebesar 900juta .alhamdulillah dengan seisin gusti allah dengan lantaran MBAH SARO PATI saya dapat mengubah hidup yang jauh lebih baik dari sebelumnya,berkat bantuan MBAH SARO PATI dengan waktu yang singkat,saya sudah membuktikan namanya keajaiban satu hari bisa merubah hidup,bagi saudarah bisa membuktikan sendiri,silahkan hubungi MBAH SARO PATI di no 0823-9943-8557 & +62 82-399-438-557 yang penting anda yakin dan percaya,dan jangan samakan dengan dukun yang lainnya,bantuan MBAH SARO PATI tidak ada epek samping aman tanpa tumbal,dan meman tidak ada duanya,wassalam

Balas delete
avatar

Awalnya saya hanya mencoba mengikuti program pesugihan akibat adanya hutang yang sangat banyak,dan akhirnya saya mencari jalan pintas meskipun itu dilarang agama,apa boleh buat dengan kondisi keuangan,dan akhirnya saya menemukan seorang dukun yang bisa membantu,saya di kasi pesugihan dana gaib tanpa tumbal sebesar 900juta .alhamdulillah dengan seisin gusti allah dengan lantaran MBAH SARO PATI saya dapat mengubah hidup yang jauh lebih baik dari sebelumnya,berkat bantuan MBAH SARO PATI dengan waktu yang singkat,saya sudah membuktikan namanya keajaiban satu hari bisa merubah hidup,bagi saudarah bisa membuktikan sendiri,silahkan hubungi MBAH SARO PATI di no 0823-9943-8557 & +62 82-399-438-557 yang penting anda yakin dan percaya,dan jangan samakan dengan dukun yang lainnya,bantuan MBAH SARO PATI tidak ada epek samping aman tanpa tumbal,dan meman tidak ada duanya,wassalam

Balas delete
avatar

Bila ada sesi temuduga

Balas delete
avatar

Mcm mana nk mohon jwtn polis bantuan

Balas delete
avatar

MCM mna nk tau diterima ke x

Balas delete



Emoticon

HTML5 LIKE FB & SILA KLIK TANDA [X] UNTUK MENUTUP Button Close