Permohonan Jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia Tahun 2018


Eksesais Ujian Pemeriksaan Fizikal Dalam Sistem Semakan Online (SSO) Polis Diraja Malaysia dibuka 12 september hingga 15 Oktober 2018

Eksesais Ujian Pemeriksaan Fizikal Dalam Sistem Semakan Online (SSO) Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang perlu diisi dengan kadar segera.Kepada sesiapa yang berminat bekerja di sektor Kerajaan dan swasta yang berkelayakan dipelawa untuk memohon sekarang juga iaitu :-

Borang permohonan bagi jawatan di sektor kerajaan dan swasta jika anda berminat seperti :-1. Inspektor Polis Gred YA13 (Lelaki)
2. Konstabel Polis Gred YA1 (Lelaki & Wanita)
3. Konstabel Polis Gred YT1 (Lelaki)

Maklumat Detail 

1.Panggilan Eksesais Pemeriksaan Ujian Fizikal Unit Pengambilan Polis Diraja Malaysia bagi Jawatan Inspektor Polis (YA13), Konstabel Polis (YA1) dan Konstabel Polis (YT1) yang telah berdaftar dengan Surahanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) melalui Sistem Pendaftaran Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i).
2.Calon – calon yang tidak disenaraikan di dalam sistem adalah dianggap Tidak Berjaya dan dikehendaki mengisi kembali ke Sistem Pendaftaran Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i) bagi sesi eksesais yang akan datang.
3.Calon- calon yang berjaya DIWAJIBKAN mencetak surat Tawaran Eksesais Pemeriksaan Fizikal dan Borang Ganti Rugi dan dibawa pada hari pemeriksaan ujian fizikal dilaksanakan.
4.Kegagalan anda untuk mencetak surat tawaran dan memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan dalam surat tawaran tersebut akan dihalang menjalani ujian pemeriksaan fizikal.
5.Segala keputusan adalah muktamad dan rayuan tidak akan diterima.

Maklumat Jawatan Kosong:

Tarikh tutup permohonan 12 september hingga 15 Oktober 2018
Lokasi : Pelbagai Negeri
Sektor : Government
Kelulusan Minimum :Ijazah,Diploma, Sijil dan SPM
Status Pelantikan :Tetap/Kontrak

Bagaimana Cara Memohon Jawatan diatas:Calon yang berminat, sila isi borang pemohonan di laman yang terdapat di bawah dan hantar permohonan terperinci dengan sijil- sijil dengan lengakap dengan menggunakan borang yang terdapat link di bawah.

Pastikan anda memohon menggunakan borang dibawah dari pautan yang telah ditetapkan sahaja.

Borang pemohonan dan syarat-syarat boleh dilihat secara online