10 May 2018

Khamis Dan Jumaat Cuti - KSU

Ketua Setiausaha Negara sebentar tadi melalui kenyataan media telah mengumumkan esok Khamis (10 Mei) dan Jumaat (11 Mei) adalah hari kelepasan am tambahan seluruh negara sempena PRU ke-14.

"Bagi-bagi negeri-neger1 yang menjadikan hari Jumaat dan Sabtu sebagai hari cuti mingguan, maka hari Ahad, 13 Mei 2018 ditetapkan sebagai hari kelepasan am tambahan," tulis kenyataaan itu.

Sebentar tadi, Pengerusi Pakatan Harapan (HARAPAN) Tun Dr Mahathir Mohamad dalam satu sidang media meminta supaya Ketua Setiausaha Negara supaya mengumumkan hari Khamis dan Jumaat sebagai cuti umum sempena memenuhi janji HARAPAN jika berjaya mengambil tampuk pemerintahan negara,

Mantan Perdana Menteri Malaysia itu berkata demikian selepas keputusan semasa telah menujukkan HARAPAN telah mendahului dalam Pilihanraya Umum Ke 14 ini.

Beliau dalam ucapan itu juga memberitahu yang pemimpin HARAPAN telah pun dipanggil olej pihak istana kerana kemenangan ini.

HARAPAN kini sedang mendahului sekurang-kurangnnya 119 parlimen termasuk kerusi parti Warisan di Sabah yang dilihat cenderung kepada HARAPAN.

Sehingga kini ada 16 kerusi parlimen belum diumumkan dan keputusan di sabah.


Disqus Comments
HTML5 LIKE FB & SILA KLIK TANDA [X] UNTUK MENUTUP Button Close